ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Τα κλειδιά των trends που έχουν μπει δυναμικά για το 2018 είναι οι ξύλινες κατασκευές κουζίνας χωρίς φινίρισμα, η χρωματική αντίθεση, οι μεταλλικές αποχρώσεις, η υφή που εν μέρει προκύπτει από την έλλειψη φινιρίσματος και το βιομηχανικό ύφος.

Το 2017 μας άφησε παρακαταθήκη μια στροφή προς την πιο προσωπική όψη μιας κουζίνας, οπότε θα δοθεί βάση στην υφή και τα έντονα χρώματα στα ντουλάπια, μίξεις πλούσιων χρωμάτων, μεταλλικών και μη και τεχνοτροπίες φινιρίσματος που μοιάζουν με τσιμέντο ή πραγματική τσιμεντοκονία στο πάτωμα. Πριν ξεκινήσουμε, απλά να σας πούμε πως η τσιμεντοκονία είναι μια λύση με μεγάλη διάρκεια ζωής, αλλά να ζητήσετε μια λύση με μειωμένους οι κραδασμούς στα πόδια και την μέση. Η πιο μαλακή ή σκληρή επιφάνεια, επηρεάζει προφανώς την διάρκεια ζωής, αλλά και την όψη.

Τα παστέλ συνεχίζουν την πορεία τους (παρότι αρκετοί τα είχαν ξεγραμμένα) με νέες αποχρώσεις και επιλογές. Η τερακότα, οι αποχρώσεις της άμμου και της γης, οι μπλε, πράσινες, κίτρινες και ροζ αποχρώσεις θα είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Αντίθεση μπορείτε να δημιουργήσετε με διακοσμητικά ή τις ηλεκτρικές σας συσκευές.

Οι μπλε κουζίνες δεν πρόκειται φυσικά να φύγουν από την μόδα. Επιλέξτε έντονες αποχρώσεις για μοντέρνες κουζίνες και πιο απαλές αποχρώσεις για πιο ρομαντικές λύσεις. Το μπλε του κοβαλτίου και οι γαλαζοπράσινες αποχρώσεις θα παραμείνουν μπαλαντέρ για κάθε είδος διακόσμησης. Αν ο φυσικός φωτισμός το επιτρέπει, οι navy και οι πιο σκούρες αποχρώσεις μπορεί να μείνουν στις επιλογές σου. Συνοδέψτε με χρυσό, αποχρώσεις του ξύλου ή κίτρινο για παραδοσιακές κουζίνες και ασημένιες ή μαύρες μεταλλικές αποχρώσεις για μοντέρνες κουζίνες.

Στις ζεστές κουζίνες με μεγάλη ποσότητα ξύλου και φυσικά υλικά, τα χρυσά πόμολα ή φωτιστικά είναι μια ωραία λύση να «σπάσεις» το rustic ύφος. Αν όμως προσεγγίσεις την κουζίνα σου έτσι, μην ξεχάσεις να προσθέσει και φυτά που θα κάνουν την ζωή σου πιο όμορφη και θα προσθέσουν πράσινο στις πολλές αποχρώσεις του καφέ και του κρεμ. Οι Bohemian λεπτομέρειες, θα ζεστάνουν περαιτέρω τον χώρο και θα προσθέσουν μοτίβο.

Οι νησίδες στις μεγάλες κουζίνες προτιμώνται πλέον πολυχρηστικές. Είτε με χρήση ως τραπεζαρία πρωϊνού με χρήση σκαμπώ, είτε με ενσωματωμένη κουζίνα, νεροχύτη ή και τα δύο, οι νησίδες πλέον δεν λογίζονται μονάχα ως αποθηκευτικό χώρος τροφίμων ή ένας έξτρα πάγκος εργασίας.

Η αντικατάσταση των πάνω ντουλαπιών με ράφια κουζίνας, συνεχίζει την ενσωμάτωση σε ολοένα και περισσότερα σχέδια κουζίνας. Είναι οι νέες βιτρίνες, μπορείς να τοποθετήσεις φυτά και διακοσμητικά ή αντικείμενα για άμεση πρόσβαση όπως τα μπαχαρικά. Σε αυτό θα σε βοηθήσουν και οι ενιαίοι χώροι αποθήκευσης από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι (χωρίς πάνω και κάτω ντουλάπια δηλαδή), που θα σου επιτρέψουν να αφαιρέσεις κάποια από τα πάνω ράφια.

Δείτε περισσότερα στο https://decoration.gr/taseis-stin-kouzina-gia-to-2018/